"Historien om ett av kungsbackas mest hatade och rosade punk band" del8

God kväll!
Imon är det tentadags och för att fira det så har jag valt att sänka ett par kalla! Det kanske är att ta ut godkänt i förskott men ibland så får man gambla lite, trevligt hade jag i alla fall. Nu är det dags för den näst sista delen i punkhistorien tror jag så släpp ut hästarna ur stallet för nu springer vi!

"Musiken fanns nu på datan och det var bara lite finjusteringar kvar att göras. Bandmedlemmarna började att fila på ett omslag till skivan och utnytjade till fullo skrivare och datorer i studion för att slippa att betala något extra. Från början hade man tänkt att släppa skivan i 5000 exemplar men man ångra sig snart då bläcket tog slut i skrivaren, 200 ex fick det bli. Då Trummisen hade läst mycket konst under sin tid i skolan så fick han sköta designen. Det blev ett vackert rött hjärta på en vit bakgrund. Ovanför hjärtat skrev man bandets namn, Heartbrakers, och under hjärtat skrev man titeln, Hon och jag.

Skivan gavs ut och blev en succe direkt. Agenter från klubbar ringde för att få vara först med att ha Heartbrakers spelande på just deras scen, men de flesta nekades då det inte kändes helt rätt. Till slut valde man att acceptera ett erbjudande från Kings-Ton, största punkscenen i Sverigen under den här perioden. En av anledningarna till att man tackade ja till just den här spelningen var att man skulle få headlina för band som Nightshade och några till som jag dock inte minns.

Lördagen som premiärspelningen skulle ske på hade kommit och det började strula direkt. Ljudteknikern som skulle hålla i gigget började bråka och vägrade låta bandet använda basförstärkaren med trasig högtalare som de älskade så. Bandet valde nu att ställa in spelningen men då hoppade hjälten Ulf fram och lyckades åter att få bandet att vilja spela igen, vi behöver inte gå in på vad han erbjöd.

Soundchecken var nu klar och bandet satt och laddade i logen. Nu skulle man bara vänta på att de andra banden skulle bli klara. Publiken började skrika: "Heartbrakers, Heartbrakers, Heartbrakers, Heartbrakers, Heartbrakers, Heartbrakers!"

Kommentarer
Postat av: Johan Fredriksson

Vill minnas att nån slog av en sträng...i introt?!!

2009-05-17 @ 12:49:10
Postat av: jonas

snacka om att döda en historia!!

2009-05-17 @ 17:45:20
URL: http://jonasmustasch.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0